18. lokakuuta 2009

Paimenkoirahommia

Tänään onkin kerinnyt tapahtua melko paljon kaikkea, vaikka ilta ei ole vielä lähelläkään. Pääsin metsään lenkille heti aamutuimaan. Metsä on kiva paikka käydä lenkillä, koska siellä saa yleensä juosta ilman hihnaa. Se vasta on mukavaa!metsä

Tuossa onkin muutama kuva siitä, millaista metsässä oli. Kuvista taitaa käydä ilmi, että sain hakea palloa! Kerkesin myös poseerata vähäsen. Suurin työ oli kuitenkin siinä, että sain pidettyä lauman koossa. Noista ihmisistä ei koskaan voi tietää minne ne lähtevät harhailemaan. Tässä siis vinkki teille kaikille nelitassuisille lukijoille: kun ette pidä ihmisiänne hihnassa, kävelkää niin lähellä heitä, että toisinaan astutte heidän kantapäilleen ja ennen kaikkea pysykää valppaina. Tämä toimii tai ainakin minun ihmiseni ovat vielä tallessa kaikkien metsälenkkien jälkeenkin. Erittäin vaikeiden tapausten tai suurien laumojen kohdalla saattaa olla tarpeen myös juoksennella ympyrää joukon ympärillä. Muistakaa myös, että taajama-alueella ihmiset on pidettävä kytkettyinä niitä lenkitettäessä!

Tutkijan vainujeni herättyä tein myös mullistavan päätelmän; talvi on varmasti tulossa! Olen aivan vakuuttunut tästä, sillä havaitsin kummallisia muutoksia vesilätäkköjen koostumuksessa. Alkumatkan ajan hörpin vettä kohdalle sattuneista vesiputeista. Päästyämme suuremmalle metsäautotielle näin edessä häämöttävän lätäkön ja suuntasin sitä kohti juoma-aikeissa. Saatuani kieleni veteen huomasin sen kuitenkin olevan kiinteää ja aivan kylmää! Reilun yhden ja puolen vuoden kokemuksella voin kertoa, että näin käy aina ennen talven tuloa. Emäntäni hiukan naureskelivat minulle (en kyllä ymmärrä mitä hassua tilanteessa oli) ja ylittivät tuon jääksi kutsutun asian. Minua vähän epäilytti tuon jään, paremmin sanottuna jäätikön ylitys. Mitä jos jään alla onkin todella paljon vettä? Rohkaisin kuitenkin mieleni ja sipsuttelin pikaisesti vaaravyöhykkeen yli ihmisteni perään. Kuten äsken totesin, kävelkää kokoajan kuono ihmistenne jaloissa kiinni, jotta he eivät eksy. Toisinaan saatatte kohdata tällaisia kriisitilanteita, mutta jos ihmisenne ovat yhtä kurittomia kuin minun ja jatkavat määrätietoisesti eteenpäin teidän ei auta kuin seurata. Pysytään urheina!

Tällä hetkellä perheeni on kyläilemässä, joten minulla on oiva mahdollisuus blogin päivityksen lisäksi ottaa pienet päivätorkut. Kauniita unia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti